MM, avagy Mindent Magamról 
Ma, 2009. május 19-én 20 órakor kerül bemutatásra az MM avagy Mindent Magamról című darab a New Orleans Music Clubban. Jaross Viktória harmadik önálló produkcióját a spanyol filmrendező, Pedro Almodovar művészete ihlette.
(tab)Volt szerencsém,meghívót kapni a rendezőtől egy fotós próbára. Az ott készült fényképek megtekinthetőek a galériámban. Az előző darabja a L'élek az esőben volt, amelynek fotós próbáján szintén ott voltam.

A darab főszereplője egy cinikus, kiégett pszichológus, akinek sorsa mások történetein át vezet. Páciensei szembesítik valódi önmagával, elfojtott vágyaival, bűneivel.

A darab stílusára jellemző a Jaross Vikitől megszokott szürreális játékosság, a valóság és az álom határán mozgó történet, táncban, zenében, erős képekben történő kifejezés - szabad és asszociatív, bonyolult és erős érzelmi hatások.

- " Az embert azért áldotta meg az Isten képzelőerővel, hogy lássa, milyen lehetne, és azért áldotta meg humorérzékkel, hogy el tudja viselni, amilyen."

Összművészeti "spirituális kabaré", kellemes, színházi hagyományoktól eltérő formában, lokáli hangulatban, egy pohár pezsgő mellett... Jaross Viktória legújabb írása-rendezése az MM avagy Mindent Magamról című darab, melyet a népszerű spanyol filmrendező, Pedro Almodóvar "Patty Diphusa" című könyve inspirált.

A mű csupán ihletője a műnek, mely alaptörténetében és felépítésében is eltér a spanyol regénytől. A színdarab szerkezetileg rövidebb történetekre épül, melyeket egy központi szereplő köt össze.

A darab központi figurája egy begubózva élő, forgatókönyvíró férfi, aki az életét a gondolataiban, a fantáziájában éli. Megállás nélkül ír. Több évtizede dolgozik egy forgatókönyvön. "A" forgatókönyvön.

Miközben látjuk, és figyelemmel kísérjük valódi életét, betekintést nyerünk gondolati világába, ahol ugyanez az ember egy fiatal, erotikus kisugárzású, gyönyörű színésznő.

A fantazmagóriával párhuzamosan zajlik a férfi "valós" élete. Az MM avagy Mindent Magamról egy olyan "összművészeti" előadás, melyben a rendező a színházművészet mellett a film, a zene, a tánc és az ének eszköztárát is alkalmazza.

M.M.: Hernádi Judit
Andy, Konferanszié: Szanitter Dávid
Frici, a taxis: Király Attila
Kathy Von Etica: Kovács Vanda
Little Posszá: Fodor Annamária
Annamária, Titkárnő, Takarítónő: Erdei Júlia
ElleHunt: Berki Szofi Szinderellá: Kakasy Dóra
Ms Kornyin: Huszár Anita
Marcello: Jánosházi Péter
The Twins: Johnson & Jaross Viktóra

Rendező-koreográfus: Jaross Viktória


Megjegyzések

kisprumik 
Nagyon jók a képek.Köszönjük szépen.
Kisprumik Ádám

Megjegyzés hozzáadása
Töltsd ki az alábbi kérdőívet a megjegyzés hozzáadásához.

Speciális karakter:
:) :-) :P :-P :p :-p :-( :O :i :-/ ;) ;-) :o :k :angel :angyal (beer) oo) ]8-] :dog: :gift: :D :gun: (^^) (hb) 8-S :* :-* 8D :love: :music: nikon Nikon :no: 8) :8( :phone: :I (^-^) (tab) (^#^) <;/ :yes: