RobotX R800 
2005-2006 környékén vásároltam volt egy iRobot Roomba Discovery SE önjáró robot takarítógépet. Boldogan használtam azóta is. De ezek a porszívók igencsak fejlődtek az utóbbi években. Ma még nincs ugyan minden lakásban egy ilyen - talán nem is való -, de szépen lassan terjednek. Egyre több gyártó fejleszt és gyárt, vagy csak másol és gyárt. Az utóbbi kategóriába tartozik egy-két kínai gyártó is. Az ő termékük a RobotX R800-as, melyet az E-digital kínálatában is lehet megvásárolni. Bővebben nem írom le a tulajdonságait, hisz mások megtették már.
A Roombám kiöregedett, először aksija nem bírta, de ezt cseréltem, aztán a kefék forgórésze kopott el, relatív olcsón ezt is cseréltem, Aztán nemrég több szenzora meghibásodott, és elég drága lenne már ezeknek a javítása 8-S. Mivel újabb szőrhullató állat :dog: került a lakásba oo), és én lusta vagyok/nem érek rá mindennap porszívózni, ezért hát hosszas tanulmányozás és keresés után úgy döntöttem, hogy a RobotX R800-as készülék jó ár/érték arányú, majdnem olyan jó, mint egy 2-3-szor drágább roomba, ezért egy ilyen készülékre beruházok.

Röviden leírom a tapasztalataimat vele, mintegy kiegészítve a fent említett teszt eredményét:

- ütköző szenzor: az én roombámba csak sima mechanikus volt, azaz nekiment valaminek, benyomódott az eleje és ebből tudta, hogy arrafelé nincs tovább. Ez azzal is járt, hogy a normál sebességével "csapódott" neki mindennek. Ez zajos (koppan), no meg idővel (4-5 év) a világosabb, puha-natúr fa bútorokon, asztallábakon meglátszott. Azóta már az újabb generációs roombákba és más gyártók termékeibe is különböző szenzorok kerültek, így már megközelítéskor általában észreveszik az akadályt és lassítanak. Nem koppannak a bútor oldalán. Elméletileg. Mivel a szenzorok nem teljesen fedik be az elejét, azért maradnak lukak, és ha egy ilyen lukba pont beleesik egy asztalláb, vagy egy székláb, akkor koppanás (hb) lesz a vége - ezért maradt meg majdnem mindegyikben a klasszikus benyomódós szenzor is. De nagyon jó arányban észreveszik és nem ütköznek (akadály méretéről és elhelyezkedésétől függően). Hátránya ezeknek a szenzoroknak még, a RobotX esetében, hogy bizonyos szögből egyszerűen félnek teljesen bemenni a sarkokba, főleg fényesebb bútorok mellé, így egy kevés kosz ott marad. De mivel többször elmennek mindenhol, ezért általában a következő körben más szögben érkezik és szépen kitakarítja már.
- oldalkefe: A RobotX-en hosszabb és négyágú az előző roombámhoz képest, ami jó, mert így jobban és több koszt tudd a megfelelő helyre söpörni. (^#^)
- portartály: egy átlag lakásban, ahol nincs négylábú, ott biztos hogy elég a mérete. Ám amikor vedlik az állat, akkor sajnos ez már kicsi.A vedlett "alsó" szőr annyira finom, kis vékony, hogy a kefék, a nagyobbik tartályba nem söprik be mind, azért a porszívó része szívja be a portartályba, amely hamar megtelik. A lakás porszívózása közben, 1-2 alkalommal ki szoktam üríteni. A Roombának van egy PET edition nevű modellje, melyben direkt ezért nagyobb a portartály. A bíbí csak ott van, hogy az a porszívó két és félszer annyiba kerül, mint ez a kínai RobotX :-(.
- hang, zaj: A RobotX jóval halkabb az előző Roombámnál, de azért még mindig határozottan hallani, hogy merre jár a lakásban. Ez lehet azért is, mert még relatív új, nem kopottak a forgó alkatrészek.
- "világítótorony": legtöbb robot porszívó mellé jár világító torony, ami arra szolgál, hogy gyakorlatilag egy infrasorompót hozz létre, melyet nem léphet át a porszívó. Ez jó pl. arra, hogyha nem akarjuk, hogy a konyhába be mennyen, vagy bármelyik helyiségbe. Ilyen jár a RobotX-hez is. De én nem használom, mert mindenhova mehet takarítani :). Igen ám, de ettől még az érzékelői azok működnek, mert a porszívó nem tudja, hogy én ezt az eszköz nem kapcsoltam be. És itt jön a "bug" (hb). Ha délelőtt porszívóz és ugye ilyenkor még "laposan" és erősen süt a nap, ő a padló napfényes területeit kihagyja, mert tiltott résznek érzékeli, nem megy rá. Le kell ilyenkor ereszteni a redőnyt.

Összességében a fenti apróságokon kívül jól megvagyok elégedve vele :yes:. Jól takarít, ezért nagy segítség. Kisállat tulajdonosok fontolják meg a PET editiont, de ha nem futja rá, akkor ezzel is lehet boldogulni.

Megjegyzések

xiuying23 
red bottoms sneakers
fitflops clearance
adidas ultra boost women
salomon speedcross 3
kate spade crossbody
kd 9
pandora bracelet
air huarache
pandora jewelry official site
longchamp backpack
kyrie shoes
addidas nmd
jordan 6
jordan 11
hermes wallets
ultra boost uncaged
stephen curry shoes
pandora
lebron soldier
hermes handbags
puma running shoes
fitflops clearance
nike air max 95
yeezy shoes
nike air force

jingting17 
yeezy shoes
jordan 6
pandora
kyrie irving shoes
longchamp backpack
pandora jewelry official site
nike air max 2017
louboutin sneakers
jordan 11
kd 9
ultra boost black
nike air max
fitflop
nike air max 95
puma running shoes
hermes birkin
salomon speedcross 4
hermes wallets
fitflop
nmd
pandora
kate spade outlet
kyrie irving shoes
yeezy 350
kyrie irving

Megjegyzés hozzáadása
Töltsd ki az alábbi kérdőívet a megjegyzés hozzáadásához.









Speciális karakter:
:) :-) :P :-P :p :-p :-( :O :i :-/ ;) ;-) :o :k :angel :angyal (beer) oo) ]8-] :dog: :gift: :D :gun: (^^) (hb) 8-S :* :-* 8D :love: :music: nikon Nikon :no: 8) :8( :phone: :I (^-^) (tab) (^#^) <;/ :yes: