RobotX kérdés 
A napokban valaki írt mailt:
Láttam, hogy kb. áprilisban vásároltál egy ilyet.
Amennyiben van rá némi időd, néhány mondatban leírnád a hosszabb távú tapasztalatokat?
A használat közbeni dolgok leírása tökéletes az írásodban. Arra lennék kíváncsi kiderült-e azóta más is, esetleg történt-e meghibásodás?
A neten alig van róla valami, csak árulják...

Ha tudsz segíteni nagyon köszönöm!

Gondoltam, hogy a válasz mást is érdekelhet, ezért ide írom:
Azóta nem történt meghibásodás.
Két dolgot fűznék a blogomban írt dolgokhoz:
- a két szembeforgó kefét gyakran kell tisztítani (kb 2 hetente), mert a hosszabb (>10cm) hajszálakat a csapágyaik néha becsípik és feltekerik. Ettől őkelméék szorulnak és több energiát elhasznál így a porszívó.
- az aksi teljesítménye észrevehetően csökkent az elmúlt 5 hónap alatt. A kezdeti majdnem 2 órából így lett már kb 1 óra 20 perc az üzemidő. De minden abból következik, hogy egy sima NiMH aksi van benne, és semmi speckó töltésvezérlő nincs beépítve.
Ha az IRobot Roomba árát vesszük viszonyítási alapnak, akkor még így is azt mondom, hogy a RobotX jobb ár érték aránnyal bír. Bár valószínű, hogy a Roombák jobbak, de kb. dupla ennyibe kerülnek.

(tab)Ezt most kiegészíteném annyival, hogy akinek ezek a porszívók nem elégítik ki az igényét, és túl vastag a pénztárcája, az nézze az alábbi eszközt:
KÄRCHER robotporszívó CRC 3000
(tab)Nem túl bő szavú a műszaki leírása, de gyakorlatilag egy "sima" robotporszívó meg egy normál porszívó kombinációja. Ha ezekből külön-külön a legjobbakat is vesszük, akkor sincs összesen 200 ezer forint. Mi kerül ebbe háromszor ennyibe 8-S ? Az OK, hogy a Karcher minőségi tartós cuccokat gyárt, jó anyag és jó összeszerelés, stb. Ezért a pénzért már lehetne HEPA szűrős is. De e helyett sima papírszűrős az ürítő egység.
(tab)Az importőr oldalán van róla kis videó is! (gyártó oldala)

Megjegyzések

Megjegyzés hozzáadása
Töltsd ki az alábbi kérdőívet a megjegyzés hozzáadásához.

Speciális karakter:
:) :-) :P :-P :p :-p :-( :O :i :-/ ;) ;-) :o :k :angel :angyal (beer) oo) ]8-] :dog: :gift: :D :gun: (^^) (hb) 8-S :* :-* 8D :love: :music: nikon Nikon :no: 8) :8( :phone: :I (^-^) (tab) (^#^) <;/ :yes: