Tavaszi napok 
A mindennapi munka mellett még kevés dolog történik az ember életében. Nemrég voltam egy készülő színházi produkció próbáján. Ez még relatív az elején tart, messze még a bemutató, így ez még csak egy bepillantás az MM avagy Mindent magamról című, Jaross Viktória rendezte darabba.
(tab)Bár javában tombol a tavasz, és ennek jelét nem csak a hőmérő mutatja, hanem a kutyatej virágocskánk is. Eddig csak egy halom tüskés - szúrós levélkés kis növényke volt. Ám a napokban négy darab új rügyecske jelent meg rajta, és az első máris kinyílt. Piciny, de szép kis virágocskával. Az egészben az a legjobb, hogy végre megint volt mit fotózni :D Láthatjátok is itt bal oldalt.
(tab)És hogy egy tavasz se teljen el csak úgy, meg hogy miért is ne alapon, a Márton Áron Szakkollégiumban, a HÖK évek óta megrendezi a Tavaszi Napokat. Itt volt szerencsénk többek közt Bödöcs Tibor humorista előadásához - mely komoly hasfájdalmat okozott. Ízelítőnek javaslom ennek és ennek a videónak a megtekintését.
(tab)Az este további fellépője volt a Kaukázus együttes. Ők a jó zenéjük mellett azért is szimpatikus sok fiatal szemében, mert nem adnak ki CD-t a maga fizikai valójában, hanem csak bittek formájában. Azaz bárki által letölthetőek és hallgathatóak. Viszont a rádiók és más olyan szervezeteknek, melyek profitálnak belőlük, fizetniük kell érte. Ez szerintem egy helyes és szimpatikus hozzáállás.
(tab) (tab) (tab)

[ hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre125 megtekintés )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3.1 / 150 )
Reanult 
Az ezredforduló évében az index fórumán indult egy új topic. Ez szépen lassan kinőtte magát és önálló klub lett 2002-ben. Ma már Renault Megane Klubként van bejegyezve és önálló honlappal és több, mint ezer taggal rendelkezik. A klub legfőbb előnye, hogy a tagok sok mindenben, de főleg autóik karbantartásában segítik egymást. Ehhez nagy segítség, hogy a klubtagoknak számos boltban és szervizben klubkártyájuk felmutatásáért jelentős kedvezmény jár.
(tab)A klub életében gyakran vannak rendezvények, és sok-sok minitalálkozó is. Így alakult, hogy tegnap, szombaton Zoli szervezésében egy paintball mérkőzés volt Ikladon az Eldorádóban. Aztán este Miskolcon röffent össze a klub másik része. Mindkét találkozóra sikerült elmennem. A paintball nagy élmény volt, de nem lesz mindennapos az életemben - és ez nem a jelentős izomlázam miatt van :) .
(tab)A fórumban ma bekerült az ismert sörreklám Renault-ós változata, amelyet itt és most megosztanék veletek :yes: :

(tab)Nincsen Megane rs-m. Nem vagyok versenyző és nem hordok overallt. Európa egyik legszebb és legjobb autóját vezetem, és rajtam kívül még több ezer autótulaj tudja, mire gondolok, ha azt mondom 16V. A fordulatszám mutató simán elhagyja az 6000et, és nem örülök, ha az emberek összekeverik az Renaultomat a sajátjukéval.
(tab)Büszkén gondolok a 16V-re, az RS2000-re és számos más Renault típusra. Szeretem a Elia alkatrészeket, a angel eyes, síküveges és a Projektoros lámpákat, a hátsó tárcsaféket és a Plasma számlapot.
Itt élek Európa szívében. Száguldásban Mi vagyunk a császárok, és igenis a Meganban vannak a legjobb motorok!
(tab)Renault, én így szeretlek?!!!


[ hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre200 megtekintés )   |  permalink  |  kapcsolódó link  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 182 )
Virág 
(tab)Ki vagy mi virágzik ilyenkor a tél közepén? Mikor tegnap délután óta megállás nélkül hull a hó, és az ablakomból nézve tisztának, fehérnek, csendesnek, nyugodtnak, békésnek tűnik az egész város.
(tab)Mi más virágozna ilyen időben, mint a szülinapomra kapott, kis tejfehér opálos műanyag "cserép"be fatörmelék közé ültetett, eddig magából csak két salátalevelet meg szárat mutató, kis orchidea.
Két gyönyörű hajtás lett rajta egy héttel ezelőtt. Szépen dudorodtak, gömbölyödtek, míg tegnap reggelre az egyik szépen kinyílott. Öt darab fehér szirom, sok-sok apró sötét narancs-barna pöttyel, mered szerteszét. Középen pedig a porzó és a bibe is ott figyel (majd biológusok és egyéb vájt fülűek helyesbítenek).
Nem vagyok virágtermesztő, se semmi hasonló. Pusztán hétköznapi emberként szeretem a szépet. És ez a kis virág most szép :P.
(tab)Hát igen ennyire semmi nem történt az év elején, hogy ez a kis virág az első említésre és fotózásra való publikus esemény. (tab)Ültem itthon, mint medve a barlangjában, és dolgozgattam meg a terveket szövögettem. Nem lesz ez így sokáig. Útra kellünk hamarosan. Színkörünknek február 25-én lesz előadása itt Budapesten, a Márton Áron Szakkollégiumban, majd február 28-án pedig felvidéki Naszvadon. Téli alvás közben a céges számlázó rendszer fejlesztése mellett a színkör számára egy teljesen új honlapot raktam össze. Ez a Joomla CMS rendszerre épül. Nézzétek meg és gyertek el az előadásainkra ;).
(tab)Uff.


[ hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre457 megtekintés )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 179 )
Afrikai képek 
Szépen lassan megemésztettem, azaz feldolgoztam az ősszel Zambiában készült képeket és videókat. Nagyjából kész van már a végső diaporáma is belőle. Kb. egy órás lesz a jórészt fotókból és pár videóból összevágott bemutató anyag.
Mivel a YouTubra maximum 10 perces videóanyagot lehet feltölteni, így készítettem egy rövid verziót is belőle. Ennek a videó verziója megtekinthető lejjebb.
A diaporáma elkészítéséhez a ProShow Producer 4.0.2442-es verzióját használtam. Ez teljesen jó, érthető, kézreálló és nagy tudású szoftver. Bár pár apróbb hibát találtam benne, de ennek ellenére elégedett vagyok vele. Ebben a témában jobb versenyzőről nem tudok.A 2006-os afrikai út diaporámája innen letölthető (windows/exe), vagy a Zambia-i, Botswana-i és az emberekről készült videoverziók a YouTub-on megtekinthetők.

[ 3 hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre915 megtekintés )   |  permalink  |  kapcsolódó link  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 177 )
Zoomery 
(tab)A kreatív ember olyan, hogy állandóan gondolkodik, hogy mait csinál, azt hogy csinálhatná, jobban, egyszerűbben, szebben, stb. Így hát én többször gondoltam arra, hogy valahogy szebbé, látványosabbá kéne tegyem a honlapomat. Nemcsak a blogot, hanem a képgalériákat is. De igazán tetszetős, elérhető megoldásra, - olyanra, amelyre azt mondom, megéri - még nem bukkantam.
(tab)A minap, egy Microsoft konferencián Velvárt András, a Response Kft.-től bemutatta a Zoomery nevű projektjüket. Ez a Microsoft Silverlight és Deep Zoom technológiájára épül. Látványos képgalériákat lehet vele létrehozni. Így, pár levélváltás után megkaptam a Zommery-t, bár még Béta állapotban van, de tesztelhetem.
(tab)Mivel a Silverlight egy böngésző plugin, így legfőbb előnye és hátránya is ebből van. Hátránya, hogy telepíteni kell a böngészőkbe a Silverlightot, ami ugyan nem egy nehéz művelet, de ha pl a céges Vistán nincs rendszergízda jogod, akkor máris zsákutca. Előnye viszont az, hogy Windows és Macintosh rendszerekre is elérhető jelenleg, de hamarosan a legtöbb Linux disztribúción is futhat. Böngészők tekintetébe se olyan válogatós. Explorer, Firefox, Safari és Chrome nem akadály, és a közeljövőben boldogulni fog az Opera alatt is.

(tab)Ha már fent van a plugin a gépen és ha a látogató a Zoomeryvel készített oldalunkra téved, akkor látványos és egyszerű felület fogadja. Mintegy asztalra lennének egymás mellé kipakolva a fényképek. Első nézésre az összeset látjuk. Viszont bármelyikre klikkelve azonnal kinagyítódik. Az asztalt az egérrel bárhova rángathatjuk, így mintegy a tekintetünk az asztal felett mozgathatjuk és végignézhetjük a képeket. Ha van az egérnek görgője (és manapság a legtöbb egérnek van), akkor a görgő segítségével közelebb vagy távolabb mehetünk a képekhez, - ezzel gyakorlatilag a nagyítást állíthatjuk. Ha nincs görgőnk, akkor kis nagyítókkal jelzett ikonok segítségével megtehetjük ugyanezt. Ezenkívül van lehetőségünk a képek között előre-hátra lépkedni, valamint automata lejátszást is elindítani. Ennek a funkciónak van két szépséghibája. Az első, hogy mindig, amikor elindítjuk, akkor az első képtől kezdi, nem az aktuálistól. Így megfoszt attól az élménytől, hogy megálljunk és hosszabban csodálhassunk egy-egy képet. A másik apró hiba, hogyha egy képről hamarabb lépünk tovább, azaz megnyomjuk a következő gombot, akkor ugyan gond nélkül tovább lép, ám ha eljön az idő, hogy ő lépjen tovább, akkor visszaugrik az előző képre és újra lép. Ez főleg akkor idegesítő, hogyha többet is lépünk, mert akkor egy idő után össze-vissza ugrál.
(tab)Még egy funkciót tudd ezenkívül ez a galéria, mégpedig a keresést. A képernyő jobb felső sarkában egy szövegmezőben elkezdhetünk begépelni valamit, és a program azonnal leszűri a megfelelő képeket. Hátránya, hogy csak a képfájl eredeti nevében tudd keresni. Ugyan a képek betöltésekor az almappákban levő képeket is betölti a program, és el is menti a megfelelő fájlokban, kereséskor még a mappák nevét se veszi figyelembe, így kicsikét butácska ez a funkció.
(tab)Nemsokára írok majd galéria minimális kezelőfelületéről és azon hosszú-hosszú listáról, hogy mely funkciókat lenne még jó tudnia. De ezeket csak majd. Addig is nézegessétek és írjatok véleményt róla. Az általam készített kicsiny galéria itt érhető el.

[ 1 hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre848 megtekintés )   |  permalink  |  kapcsolódó link  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 172 )

<<nav_first <Előző | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Következő> nav_last>>