Kos 
Hétfő hajnali 3kor Ferihegy 2A terminálról a Travel Service charter járatával repültünk Görögország Kos szigetére. Itt a Zephyros hotelben lakunk. A halban van wifi, de nincs nálam laptop, így csak telefonról tudok netezni. Ezzel csak az a baj, hogy bármit is beírni a telefon billentyűzetén elég lassú dolog. De próbálkozom.
Nos a sziget egy gyönyörű hely az Égei tenger közepén. Mi Kos városban vagyunk. Ez nagyon szép kis város, rengeteg ógörög rommal és emlékkel. A város híres szülötte Hippokrates és nagyon sok hozzá kapcsolódó dolgot feltártak és látható. Ám a fő attrakció természetesen a tengerpart. A mi szállodai szobánk a yachtkikötőre nézz. A távolban már látszik a török tengerpart is. A víz egyébként nagyon tiszta és kellemes, nem túl meleg, és kissé hullámos. Itt a városban elég köves a part, ezért ma Tagikibe mentünk strandolni. Rengeteg mindenről lehetne meg írni, de akkor egy csomó mindenről lemaradnék, ezért inkább most megyek, de folyt. köv. Üdv!

[ hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre128 megtekintés )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 157 )
Két keréken napfényben 
(tab)Hétvégén Budapest újra világcsúcsot döntött. Jobban mondva nem Budapest, hanem a budapesti kerékpárosok. A Critical Mass önszervezödő civil mozgalom 80 ezer kerékpárost mozgatott meg a belváros utcáin. Sokat segített ezen a gyönyörű napsütéses idő és az előző pénteken levő BKV-s sztrájk is, mely során kiderül, hogy mennyire valós alternatíva a közlekedésben a kerékpár. Pár barátommal együtt én is része voltam ennek a kritikus tömegnek. Igaz, most nem vittem fényképezőgépet, hanem csak végigtekertem a CM-et. Viszont nagyon sokan fotóztak, többek közt kocsi, ő küldte az itt látható fényképet is:gift:.
(tab)A bringaversenyek szezonja nem függ össze feltétlenül a jó idővel, bár azért a legtöbbet a nyári szezonra időzítenek:D. A bringaversenyek egyik legnehezebb verziója a tereptriatlon, ami úszás,bringázás, majd futást takar. Ebből már február elején szerveztek egy versenyt, amelyen szép számban voltak indulok a rossz idő ellenére.
(tab)Eme versenyek hazai szervezője az X2S csapat. Ők nem csak szervezők, hanem világszinten a legjobb versenyzőket inditó istálló is :yes:. Idei terveiket, versenyeiket és szponzoraikat mutatták be ma délelőtt a Saab Róbert Károly krt-i szalonjában. Ezen eseményen sikerült megbeszélnem a csapatfejével, hogy idén folytatom velük a közös munkát, mármint amelyik versenyre csak tehetem, elmegyek és készítek számukra minél jobb fotókat, amelyeket majd a sajtónak és szponzoraiknak tudnak továbbadni. Tavaly már fotóztam általuk szervezett versenyt Visegrádon és Piliscsabán, valamit tavalyelőtt a Hármashatárhegyen. Általam készített fotók megtekinthetők még többek között a honlapjukon és előfordulnak egyes szponzoraik weblapjain is.
(tab)Idén több versenyük lesz, amelyre érdemes kilátogatni, hisz látványosak és jó fotótéma :p vagy családi program (beer) is lehet. A bátrabbak indulhatnak is versenyen, hisz legtöbb helyen van rövidtáv, vagy kezdő szakasz is, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

[ 1 hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre855 megtekintés )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 157 )
Veszprém, Arany Deszka 
(tab)Röviden: Április 19 színkörünk részvett veszprémi Arany Deszka színjátszó fesztiválon. A csapat nagyon jól érezte magát, kellemes volt a hangulat. A délelőtti időpont ellenére, a színházi környezett jót tett, és mindenkinek sikerült jót alakítania. A zsűrinek is tetszett a dolog. Apró hibákon, javaslatokon és észrevételeken túl alapjából megdicsért bennünket. Ezt erősíti meg az is, hogy Ezüst minősítéssel ajándékoztak meg. Az már csak a ráadás volt, hogy a Mirigyünk (Takács Emőke) közönségdíjas második lett. :yes:

[ hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre128 megtekintés )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 154 )
Brno 
Kis színkörünk meghívást kapott Brnoba, így hát szombat reggel napfelkeltekor összegyültünk és bepakoltunk autóinkba és nekiindultunk északnyugatnak. 11 órára már ott is voltunk vendéglátóinknál. A fiúkkal elmentünk és szemügyre vettük a terepet, ahol este majd játszottunk. A Vankovka Galéria a budapesti millenárishoz hasonlítható. Régi elhagyott gyártelepet újítottak fel és tették kulturális, szórakoztató és bevásárló központtá. Ez inkább kiállítóterem, mint színházterem, de ez csak annyiban nyilvánult meg, hogy nincs felszerelve egy színházi előadás számára szükséges fény és hangtechnikával. Ezért nekünk vinnünk kellett az összes motyónkat és kütyünket.
Miután bepakoltunk, visszamentünk vendéglátóinkhoz, ahol a csapat megebédelt, majd sütizet és visszavedlett gyerekké, ugyanis a házba lakó kisgyerekkel játszottunk. :)
Majd újra elmentünk a Vankovkába, ahol beszereltünk, és próbáltunk. Este 6 órától volt az előadás. Brno-ba nem sok magyar van, ennek ellenére szép számmal voltak nézőink. Előadás után rövid beszélgetés volt a színkörről és az ottani közösségről. Majd miután összepakoltunk minden cuccunkat eme eszmecserét a Starobrno sörgyár melletti Pekanda kocsmába folytattuk. Ennek a kocsmának az érdekessége, hogy nem üvegbe, vagy hordóba hozzák ide sört, hanem csövön jön az utca túloldaláról, a sörgyárból. A finom szomjoltó sör (beer) mellé nagyon finom és kiadós vacsorát kaptunk. A csülök közel két kilós volt és egy adagból többen is jóllaktunk. :)
Másnap rövid városnézésre mentünk. Megtekintettük a gyönyörű belvárost és a Spielberk várat is. Brno nagyon szép és kellemes hely. Az emberek barátságosak és kedvesek.
Nagyon köszönjünk a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat.
Nagyon sok fénykép készült, bár nem csak "turistafotókra" volt lehetőség. A galériámba megtekinthetőek. Készült videófelvétel is, majd ha a vágott verzió meglesz, akkor belinkelem ide azt is.

[ hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre172 megtekintés )   |  permalink  |  kapcsolódó link  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 161 )
Dobogókő-Szentendre 
Mivel tegnap gyönyörű napsütéses nap volt, ezért úgy gondoltuk, hogy az ünnepnek a legjobb módja, ha kimegyünk a nagyvárosból és egy kis friss levegőt szívünk. Így hát bezsuppoltuk magunkat a Mazdába és a 10es úton, azaz Esztergom felől felmentünk Dobogókőre. Ott sétálgattunk, nézelődtünk, fényképezgettünk. Aztán a másik oldalon, Szentendre felé jöttünk le. Szentendre óvárosában is nézelődtünk és sétáltunk. Még mindig gyönyörű város, megéri ide bármikor visszamenni.

Tegnapelőtt meg az Alexandrában volt Misztrál koncert. Persze az elmúlt időben sok Misztrál koncert volt, és többségén fotóztam is, de nem raktam fel képet még ide. Majd egyszer egy összevont albumba felrakom mindegyikből a legjobbakat.
A pénteki Alexandrás koncertjükön felvettem videóra a két új számukat, a Lóci verset ír és az Indulj el egy úton. Egyiket ide is biggyesztem búcsúzóul.


[ hozzászólás ] ( sb_view_counter_plural_pre137 megtekintés )   |  permalink  |  kapcsolódó link  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 152 )

<<nav_first <Előző | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | Következő> nav_last>>